Akiff oh Akiff... Siri 7 - Akiff & Style Tido

Okeh... tengok betul-betul gambar kat bawah ni... agak-agak yang mana satu ada kaitan dengan Akiff...
Gambar yang 1st tu memang ada kaitan sebab kadang-kadang gua suruh Akiff tido berdue dengan ummie sebab gua nak layan bola... hehehe... tapi dalam gambar tu baby tido tak pakai baju... yang ni tak pernah berlaku kat Akiff kalau tido malam... tido siang ada la jugak kalau cuaca panas...

Gambar kedua memang selalu berlalu... kalau Akiff tido tengah memang macam ni la jadinyer... Akiff tak reti tido diam... 360ยบ dia pusing... guling sana.. guling sini... pusing sana... pusing sini...

Yang gambar ketiga ni memang selalu barlaku time cuti... time gua pasang niat nak bangun lambat tapi selalunya Akiff akan bangun dulu dan bising-bising tepi telinga...

Yang keempat paling comel... orang dah tido dia boleh main-main sorang-sorang dia... macam yang berlaku 2 hari lepas... pukul 3.30 pagi Akiff bangun dari tido... siap pot pet pot pet... guling-guling... pusing-pusing... pastu gelak sorang-sorang... adehh... gua dengan mem buat derk jer... last-last die tido balik sebab takde orang layan... wakaka...

Yang nombor lima ni takda kaitan dengan kami... ni bukan baby yang tak reti tido diam tapi mak pak yang guling-guling sampai tertido bawah kaki... ni belum pernah berlaku okeh...

Yang keenam ni jarang jugak berlaku... Akiff biasanya dia akan pilih sorang jer... kalau mood nak dengan abah... ummie die tolak tepi.... kalau mood nak dengan ummie... abah pandai-pandai ler...

Akiff memang tido suka guling-guling... pusing-pusing... sebab tu Akiff tido tak guna bantal... bantal Akiff yang ada tu kalau ummie nak bawak pegi UPSI untuk peluk cium... ambik jer la... Akiff tak kesah... sebab Akiff ada abah...

Labels: ,