AjiNaMoTo

Hmmm... ni la maggie goreng basah gua makan hari tu... haaa... tengok pun sedap kan... memang terbaek dari ladang... memang selalu gua makan kat warung ni... tak jauh pun dari office gua... bihun goreng basah sini pun memang terbaek... pendek kata makanan sini semua terbaek... warung buruk ni agak tersorok tapi orang tetap ramai... biase la kan, benda sedap memang orang cari...

Tapi suatu petang tu gua lepak kat meja yang agak dekat dengan tempat masak kat warung ni... memang boleh nampak tukang masak ni dok bersilat depan kuali tengah sebok siapkan order... dan tiba-tiba gua nampak tukang masak ni tuang ajinamoto dalam bekas kat tepi kuali tu... bukan paket kecik punya ajinamoto... ini paket paling besar yang ada jual kat tesco tu... sampai membukit ajinamoto dalam bekas tu... mula-mula gua tak ambek kesah sangat... tapi lepas beberapa minit gua nampak ajinamoto yang membukit dalam bekas tadi dah jadi sama paras dengan penutup bekas tu... aikkk... cepat betul ajinamoto die kurang...

Gua jadi tak puas ati... gua dengan member tunggu tukang masak tu masak hidangan seterusnya... kami ushar betul-betul... kali ni die masak nasi goreng... lepas tu gua nampak dengan jelas die masukkan ajinamoto dalam nasi goreng tu sesudu penuh... penuh macam kat bawah ni...
Perghhh... giler ar... ok takpe... gua tunggu lagi... tengok pulak nasi goreng yang die goreng tu untuk berape hidangan... mana la tau die goreng untuk 6 atau 7 orang makan... dan ternyata hanya untuk 1 hidangan sahaja... !!!!

Labels: