Akiff oh Akiff... Siri 4 - Akiff & Playground

Semalam gua belanjer puan permaisuri grooming kat saloon Derrick & Team Hairdressing... gua memang dah agak buat benda alah ni akan makan mase... tapi gua tak budget sampai 3 jam lamenyer... huhuhu...
Sementara tunggu puan permaisuri settle... gua bawak Akiff lepak kat PlayLand Cumi & Cuki betul-betul depan saloon ni... RM5 sekali masuk...
Masa gua masuk situ dengan Akiff memang takda budak-budak lain... so, gua boleh lepaskan Akiff buat hal die dengan bola-bola kecik tu...
Tak sampai 5 minit ada pulak sorang budak dalam lingkungan umur 3 tahun masuk joint skali... budak ni bukan main seronok die... melompat sini sane.. gelongsor sini sane... gua tak senang hati tengok keaktifan budak tu.. bukan ape... tengok la Akiff dalam longgokan bola tu... bukan nampak sangat pun... nampak bola jer... gua risau nanti budak tu landing atas Akiff jer... so, gua bawak Akiff ke lokasi lebih selamat... tempat tak banyak bola tapi ade naik kuda enjut-enjut tu...
Kejap jer Akiff layan kuda ni... die tak senang tengok budak tu melompat-lompat dan berlari-lari... die nak joint skali... macam la dah boleh jalan...
Lepas tu die nak memanjat-manjat pulak... hadoo...

Tapi Akiff memang terbaek... langsung tak meragam... lepas ni kalau ummie nak layan Ombak Rindu pun takda hal laa... Akiff boleh lepak dengan abah jaa... lepas ni kami plan nak lepak karoke pulak... takpun layan snooker...

Labels: