2 minit

Selasa, rabu, khamis... ehh... dah jumaat... tiap kali jumaat aku nak bangun awal pagi memang tak ada masalah sekarang ni... kalau sebelum ni memang agak liat jugak... hehehe... seperti biasa aku bangun awal pagi ni... semangat berkobar-kobar sebabnya petang ni lepas kerja terus blah balik penang jumpa buah hati... bangun pagi terus mandi dan buat apa yang patut... lepas tu ambik bag baju dengan bag camera kat atas sofa yang aku dah siap-siap standby sebelum tido... sebelum keluar rumah aku chek semua suis... suis tv ok... suis kipas ok... suis mesin basuh ok... suis lampu semua pun ok... semua dah off...

sebelum keluar rumah aku jengok bakul sampah... hmm... ada sampah... tak boleh biar ni... nnti busuk rumah aku... tiba-tiba aku terpandang dalam singki... adooo... kuali goreng nugget yang rentung semalam aku lupe basuh... piring cicah sos dengan mayonis pun aku tak basuh... piring aku letak kuah rojak mak bee pun aku tak basuh... gelas bancuh air semalam pun ada dua tiga dalam singki... ampehh...

..........................................

Sampai jugak kat office... masuk office terus aku punch... bangsat... rasanya macam dah bangun awal pagi ni... tapi macam mana boleh lambat 2 minit pulak ni... alasan apa pulak aku nak tulis kat punch kad aku ni... tak kan nak tulis basuh pinggan mangkuk kot... hmmm... biar laaa... nanti la fikir... ade aku kesah...

Labels: